Cheddarral töltött marhafasírt

Időnként tartok hűtő és kamra ürítés, azaz, addig nem vásárolunk, amíg a készlet "hamarosan lejáró részlege" meg a dirib-darab maradékok el nem fogynak.
Ilyenkor elég ad-hoc kaját készülnek, mint például ez a cheddarral töltött hús is. Mondjuk, ezt nem volt nehéz kitalálni, hiszen számtalan hasonló hamburger húst láttam a Fald fel Amerikát! adásaiban... A pakolás, takarítás miatt az egyszerűbb és gyorsabb Stefánia vagdalt formát választottam.
A tartás miatt került bele egy maréknyi zabpehely is, szerintem megbocsájtható, sütés után gyakorlatilag észrevehetetlen, annyira megszívja magát.

Cheddarral töltött marhafasírt

500 g darált marha
10 dkg cheddar vagy bármilyen reszelhető sajt
3 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint fehérbors
ízlés szerint só
2 db közepes tojás
3 evőkanál zabpehely
olívaolaj

2 db vöröshagymát  apróra kockázunk, kevés olajon megpárolunk, majd lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a passzírozott fokhagymát.
A darát marhához keverjük az olajos-fokhagymás párolt hagymát, a zabpelyhet, hozzáütjük a tojásokat, ízesítjük sóval és fehérborssal. Alaposan összegyúrjuk és kicsit állni hagyjuk.

A sajtot és 1 db vöröshagymát lereszeljük a töltelékhez.

Hőállótepsit nagyon vékonyan kiolajozunk, belehalmozzuk darált hús kétharmadát, a közepére kerül a sajtos-hagymás töltelék, végül az egészet befedjük a maradék hússal. Alufóliával letakarjuk.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 60 percig sütjük, majd a fóliát leszedve még 15-20 percig sütjük, hogy egy kis színt kapjon.

A könnyebb szeletelés érdekében, hagyjuk, legalább langyosra, kihűlni!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése