Édesburgonya chips

Krumpli vs. édesburgonya.  Ha chips-szerű sült krumpli, akkor mindenképp az utóbbi, nekünk jobban ízlik, ennyi.
Ugyan a képen nincs, de ugyanezzel a módszerrel, szoktunk céklát is sütni mellette, azt is ajánlom mindenkinek!

Édesburgonya chips

2 db édesburgonya
2 csipet fokhagymás só
1 csipet  őrölt chili
2 evőkanál szűz olívaolaj vagy kókuszolaj

A sütőt alul-felül sütésre állítva, 220 fokra előmelegítjük.
 Az édesburgonyát megpucoljuk, és vékonyan legyaluljuk vagy felkarikázzuk.

Egy nagyobb tálban elkeverjük az olajban a fűszereket és hozzáadjuk az édeskrumplit. Kézzel alaposan meghempergetjük a burgonya szeleteket.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezre terítjük, és 15 percig sütjük, majd kivesszük megforgatjuk őket és ropogóssá sütjük kb. 12 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése