Hentestokány csirkemellből

Azt hiszem ez egy olyan étel, amit méltatlanul ritkán készítek, pedig gyorsan megvan, ráadásul nagyon finom is...
Kicsit csalósan készül, ugyanis nem vagyunk gépsonka pártiak, ezért nálunk ahelyett füstölt és/vagy főtt (csülök)sonka kerül bele.

 Hentestokány csirkemellből

500 g csirkemell
100 g húsos füstölt (kolozsvári) szalonna
200 g sonka
200 g csemege uborka
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál paradicsompüré
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl húsleves/víz/fehérbor
ízlés szerint őrölt feketebors
ízlés szerint só

A húst, a szalonnát, a sonkát, vékony csíkokra vágjuk.

A felkockázott szalonnát kipirítjuk, hozzáadjuk az apróra kockázott hagymát és megdinszteljük. Rátesszük a húst, a zúzott fokhagymát és óvatosan adagolva, hozzáadjuk a húslevest/vizet/fehérbort, lassú tűzön pároljuk.
Mikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát.
Ha a csirkemell már puha, beletesszük a felkarikázott/felcsíkozott csemege uborkát és a paradicsompürét, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. (Sózás előtt mindenképpen kóstoljunk!!!)
Magas lángon átpirítjuk és levesszük a lángról.

2 megjegyzés:

  1. A receptek 2 személyre szólnak, ugye? Valamint ebéd és vacsora is egyben...?

    VálaszTörlés