Narancsos-sárgabarackos sült rizs

A recept alapját a Lagris kerekszemű rizs csomagolásán találtam, pici módosítással tökéletes keményítő napi édességgé vált.

Narancsos-sárgabarackos sült rizs

 1/2 csésze (kb. 100 g) kerekszemű rizs
1 és 1/4 csésze víz
1/2 kávéskanál só
1/2 vaníliaúd
1 evőkanál nyírfacukor

2 db narancs
50 g aszalt sárgabarack
(mazsola)
0, 75 dl narancs
1 teáskanál rum
1 evőkanál nyírfacukor
(2 evőkanál kókusztej)

 Az apróra vágott sárgabarackot (és a mazsolát) áztassuk a rumos narancslébe

A rizst alaposan leöbliítjük, majd a forrásban a sós vízbe öntjük, hozzáadunk egy kanál nyírfacukrot és a félbevágott vaníliarudat. Lassú tűzön, lefedett edényben 15-20 percig főzzük.
A felesleges vizet szűrjük le.

A rizst összekeverjük narancsos-rumos sárgabarackkal (és mazsolával), hozzáadunk még egy evőkanál nyírfacukrot. Kóstoljuk meg elég édes-e a számunkra, ha kell még édesítsük. (Majd keverjük hozzá a kókusztejet is.)

A narancsok tetejét levágjuk és kikanalazzuk a húsukat. Alufóliába tekerjük, hogy héja ne süljön meg. Kanalazzuk bele a rizst és 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig süssük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése