Avokádós-spenótos csirkesaláta

Hopp, egy negyed fej jégsaláta és egy marék bébispenót figyel hűtőben, akad még ott egy darabka szalonna meg két szelet csirkemell is ebédről, sőt a fél avokádó is felhasználásárt visít a konyhapulton.
Nagyon gyorsan összedobott sali maradékokból, az arányokhoz itt aztán nem kell ragaszkodni. :)

Avokádós-spenótos csirkesaláta

2 szelet főtt/sült csirkemell
1 szelet kolozsvári szalonna
1 evőkanál olívaolaj/kókuszolaj/szőlőmagolaj
1/4 fej jégsaláta
1/2 avokádó
1 nagy marék bébispenót
1 citrom leve
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
5 evőkanál tejföl
1 kis gerezd fokhagyma

Kis kockákra vágjuk a kolozsvári szalonnát és csirkemellet.
Egy serpenyőben az olajban kicsit átsütjük a szalonnát, majd hozzáadjuk és átforgatjuk benne a csirkemellet, félretesszük.

A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát.
A citromlében elkeverjük a sót és a borsot.

A jégsalátát kisebb darabokra vágjuk tépkedjük, összekeverjük a bébispenóttal, a felkockázott avokádóval, a szalonnás csirkemellel (, ne sajnáljuk a zsiradékot is hozzáadni!). Locsoljuk meg az ízesített citromlével és forgassuk össze.

Kínáljuk mellé a fokhagymás tejfölt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése