Balzsamos céklasaláta

A GoodFood 2014./1. számában a 101. oldalon van ez az egyszerű, de nagyszerű balzsamos céklasaláta, de szerintem rosszak a receptben megadott mennyiségek. Még, ha két személyre is szól, akkor is keveslem az 1 kávéskanálnyi vaj-cukor-ecet mennyiséget, így az arányokon változtattam.

Balzsamos céklasaláta (2 főre)

1 nagy céklagumó
1 evőkanál olívaolaj/kókuszolaj/szőlőmagolaj
1/2 evőkanál nyírfacukor
3 evőkanál balzsamecet
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
1 nagyobb sárgarépa
2 marék rukkola
1/2 citrom leve

A céklát megfőzzük és felkockázzuk.
Az olívaolajat/kókuszolajat/szőlőmagolajat lassú tűzön melegítsük, olvasszuk fel benne a cukrot, dobjuk rá felkockázott céklát,sózzuk-borsozzuk, majd locsoljuk meg a balzsamecetet, forraljuk fel és tegyük félre.

Reszeljük le a sárgarépát, keverjük össze a rukkolával, locsoljuk meg a citrom levével és halmozzuk rá a céklát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése