Banán muffin

A Healthy Fitness Recipes facebook oldalán láttam a receptet, amit a csokival és az aszalványokkal felturbóztam. 
Kicsit jobban tapad a papírkapszlihoz, mint egy lisztes-olajos tésztás muffin, hiszen az állaga  tömörebb és nedvesebb, de finom és kevésbé kalóriadús, ráadásul a zabpelyhet meg különösen szeretjük a jó tulajdonságai miatt.

Banán muffin (10 db közepes muffinhoz)

1/2 csésze natúr joghurt
1 közepes banán
1 és 1/4 csésze zabpehely
1 teáskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
1/3 csésze nyírfacukor
1 db (m-es) tojás
1 teáskanál vaníliakivonat

3-4 szem aszalt sárgabarack
5-6 szem aszalt vörösáfonya
csokicseppek (pl. Juweel sweet decor a Pennyben mindig van)

200 fokra előmelegítjük a sütőt.

A turmixgépbe rakjuk a hozzávalókat ebben a sorrendben: joghurt, banán, zabpehely, sütőpor, szódabikarbóna, só, nyírfacukor, tojás, vaníliakivonat és az egészet szép folyóssá turmixoljuk. (Azért jó, ha követjük a sorrendet, mert a kések könnyebben forognak.)

Fakanállal elkeverjük a masszában az apróra vágott aszalványokat és csokicseppeket, majd papírkapszlikkal bélelt vagy kivajazott-kilisztezett formákba öntjük a "tésztát".

A forró sütőben 15-20 percig vagy tűpróbáig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése