Spenótos dahl grillezett tofuval

Ezt az első blikkre,  nem túl bizalom gerjesztő ételt, az indiai ételek szerelmeseinek ajánlom.  Főleg a garam masala és a gyömbér íze, ami kiemelkedik benne.
A recept a GoodFood 2014./1. számában 40. oldaláról származik, csak panír (indiai sajt), helyett füstölt tofut használtam.

Spenótos dahl grillezett tofuval

250 g vöröslencse
1 evőkanál olaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
ujjbegynyi friss gyömbér lereszelve
2 teáskanál garam masala
200 ml kókusztej
200 g füstölt tofu 2 cm-es kockákra vágva
100 g friss spenót
friss koriander
(őrölt chili)

Forró vízben főzzük a vöröslencsét 8-12 percig, majd szűrjük le.

Forrósítsuk fel az olajat egy mélyebb serpenyőben, pirítsuk meg benne a zúzott fokhagymát, a lereszelt gyömbért, és a garam masalát 2-3 percig.

A kókusztejből tegyünk félre 2 evőkanálnyit, a többi öntsük a serpenyőbe a lencsével együtt és főzzük 5 percig.

Forrósítsuk fel a grillt. Rendezzük el a kockára vágott tofut egy alufóliával bélelt sütőlapon., és grillezzük 5 percig, hogy szépen megpiruljon.

Keverjük a lencséhez  spenótot, és főzzük, míg a levelek éppen csak megfonnyadnak.

A dahl-t osszuk szét, a tetejére tegyünk kókusztejet, szórjuk rá a panírt, a friss koriandert (és az őrölt chilit).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése