Amerikai zabpalacsinta

 Oké, a képen van egy kis túró, de ettől most tessék elvonatkoztatni. A tészta tökéletes sósan salátával, tofuval, akár csak lekvárral... :)

 Amerikai zabpalacsinta (2 főre bőséges adag)

100 g apró szemű zabpehely (pl.: kék aldis)
100 g zabpehelyliszt
(20 g fehérjepor- elhagyható)
1 teáskanál sütőpor
2 db tojás
pici só
150 ml (zab)tej
kókuszzsír

Az összes hozzávalót, a kókuszzsír kivételével, összekeverjük és minimum félórára hűtőbe tesszük. (A legjobb, ha előző este már elkészítjük.)
A kókuszolajat felforrósítjuk a palacsintasütőben és közepes lángon megsütjük mindkét felét.

Ha édesen szeretnénk enni, akkor mehet a tésztába egy kis vaníliakivonat/-aroma/-mag vagy vaníliás fehérjepor.

UPDATE: Szuper alap smarnihoz is, csak akkor +1 kemény habbá vert tojásfehérjét adjunk a pihentetett tésztához sütés előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése