Barbecue-babos tortilla

A februári Good Food-ban (2014./III. évf. 2. szám 78. oldal) szerepel egy könnyű barbecue-bab recept, ezzel töltöttem meg hús helyett a tortilla tekercseket, nagyon laktató, ráadásul könnyen hordozható és hidegen is finom.
Aki szereti a csemege kukoricát, az nyugodtan kombinálja vele.

Barbecue-babos tortilla


1 evőkanál olívaolaj
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál vörös-vagy fehérborecet
1 evőkanál (nyírfa)cukor
400 g-os vörösbab konzerv leszűrve
400 ml sűrített paradicsom
1 teáskanál Worcestershire-szósz
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
(friss koriander-elhagyható)

4 db tortilla lap
jégsaláta
3 szál újhagyma

Az olajban pirítsuk meg a hagymát, adjuk hozzá a fokhagymát és 1 percig pirítsuk tovább. Öntsük hozzá az ecetet és édesítsük a cukorral, közepes lángon hagyjuk karamellizálódni.
Keverjük bele a babot, a sűrített paradicsomot és a Worcestershire-szószt, ízesítsük sóval-borssal, majd pároljuk 10-15 percig, hogy a szósz besűrűsödhessen.(Vegyük le a tűzről és keverjük bele a koriandert.)

A tortilla lapokat megkenjük egy kevés szósszal, megszórjuk jégsalátával, felkarikázott újhagymával, rámerünk egy adag babot, végül feltekerjük.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon finom, koszonom a receptet! Alig varom, hogy kiprobaljam a tobbit :-)

    VálaszTörlés