Spenótos cheddar szuflé

Ugyan az órát nem néztem, de kb. 30 perc alatt kész van ez a tökély. A szokásos  hűtő ürítésemet végeztem, amikor a maradékok felhasználása a cél.
Egy maréknyi bébispenót, kis darab cheddar.... és ekkor jött az isteni szikra. Aki szereti a medvehagymát, a spenótot cserélje le rá, amúgy is kezdődik a szezonja, hála a korai tavasznak! :)

Spenótos cheddar szuflé (4 szufléforma)

1 maroknyi friss bébispenót
7 dkg cheddar
1 dl tej
10 g vaj
1 csapott evőkanál aprószemű zabpehely vagy zabkorpa
2 db tojás
ízlés szerint szerecsendió
ízlés szerint só

Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéket kemény habbá verjük.
A spenótot leforrázzuk. (Ekkora mennyiségnél előre felaprítom, szűrőbe rakom és lobogó forró vízzel nyakon öntöm.)
A vajat közepes lángon felolvasztjuk, belereszeljük a cheddart és fokozatosan hozzáadjuk a tejet. Folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk a sajtot. Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a zabpelyhet meg a tojássárgákat. Hagyjuk langyosra hűlni.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A spenótos-sajtos masszához adjuk a fehérjehabot és szétosztjuk a szufléformákban. (Nem, nem kell kikenni a formákat előtte, a vaj és cheddar zsírtartalma elég hozzá.)

A forró sütőben kb. 15 percet elkészül, azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése