Zabpelyhes süti

Régi süti recept egészségesebb köntösben. Nem csak itthon, Ati munkahelyén is nagy sikert aratott a nyírfacukros-Graham lisztes változat, szóval külön öröm.
Tetszés szerint alakíthatunk rajta, nálunk nagy favorit a kókuszreszelékes-kókuszchipses-vörösáfonyás (2 evőkanál kókuszreszelék+1 evőkanál kókuszchips), illetve a cukrozott gyömbéres-csoki cseppes (az aszalt gyümölcs helyett 1/3 csésze cukrozott gyömbér és 1 evőkanál csoki csepp).

Zabpelyhes süti alaprecept:

1 csésze Graham liszt/zabpehely liszt (vagy a kettő keveréke)
1/3 csésze nyírfacukor
1/4 csésze barnacukor
150 g margarin/vaj/kókuszzsír
3/4 csésze aszalt gyümölcs
2 csésze zabpehely
1/2 teáskanál só
1 teáskanál szódabikarbóna
1 db tojás
1 teáskanál vaníliaaroma/-kivonat
2 evőkanál. tej

A lisztet,  sót a szódabikarbónával összekeverjük egy nagy tálban és belemorzsoljuk a szoba hőmérsékletű margarint/vajat/kókuszzsírt. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, a tojást, a vaníliaaromát/-kivonatot és a tejet, majd a zabpelyhet meg az aszalt gyümölcsöket, végül jól összedolgozzuk.
Gombócokat formázunk  és sütőpapírral kibélelt tepsire néhány centi távolságra rakjuk őket egymástól.
190 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése